Byggbranschen

De kommande tio åren planeras det att byggas 250 000 bostäder i Storstockholm. Det är en stor utmaning som kräver att en mängd yrken samarbetar och att det finns kompetens på plats.

Tre av dessa yrken är träarbetare, betongarbetare och anläggare. Det är också därför vi har valt just dessa tre yrkesutgångar för vår utbildning BYGG:LAB.


 

Myter om byggbranschen

 

Bygg är slitsamt och tungt

Det är inte tyngre att jobba som byggnadsarbetare än vad det är att jobba inom vård eller handel. 


Du kan inte göra karriär inom bygg

Visste du att det finns 85 st. möjliga yrkesutgångar inom bygg? Byggbranschen är bred och det finns en mängd möjligheter om du vill plugga vidare eller starta företag.

1.jpg

Att arbeta i byggbranschen är bara fysiskt

Innan man sätter igång med arbetet krävs planering av material, arbetsprocessen och tillvägagångssättet. Det krävs med andra ord en hel del tankeverksamhet.

Karriärvägar inom bygg

 

Efter BYGG:LAB finns det en mängd vägar att gå (utöver din lärlingsanställning). Om du vill studera vidare kan du behöva komplettera med vissa gymnasiekurser, sök fram den fortsatta utbildningen du vill gå och kika på behörighetskraven. Många företag erbjuder lösningar för kompetensutveckling för sina anställda, exempelvis internationella utbyten och fortbildningskurser. Om du är intresserad av att starta företag hittar du all relevant information på verksamt.se.

Några exempel på vidareutbildning:

Yrkeshögskoleutbildningar inom bygg, anläggning och fastighet

Anläggningsdykare

Byggnadsingenjör

Kranförare

Högskoleingenjör

Civilingenjör

karriärkarta (1).png

 

På gång inom byggbranschen

 

 
 
UPP